vrijdag 22 augustus 2014

Joepie, eindelijk tante!

Jaaaa, eindelijk is het zover! Eind januari word ik voor het eerst tante en krijgen onze bengels er hun eerste neefje of nichtje bij. Super leuk nieuws en ik kon het echt niet laten om direct iets leuks te haken. Omdat het geslacht geheim zal blijven maakte ik een roze en een blauw knuffeldoekje. Stiekem hoop ik op een meisje, gewoon omdat ik het roze doekje zo schattig vind.


 Kijk ze eens gezellig tegen elkaar liggen.
Het gratis haakpatroon voor het knuffeldoekje plaatste ik hier al eerder. Voor degenen die interesse hebben in de aanpassingen, hieronder een klein overzichtje:
 1. Deze keer veranderde ik voor het doekje iedere toer van kleur. Je sluit de toer met een halve vaste en hecht af. Hecht dan voor de volgende toer een nieuwe kleur aan.
 2. De oren heb ik aan elkaar gehaakt. Eerst het binnenoor haken. Daarna het buitenoor maar de laatste toer haak je het binnenoor mee vast. Dus steek de haaknaald in de grijze lussen en dan door de roze/blauwe lussen en haak de vasten.
 3. Voor het strikje volgde ik deze tutorial op youtube. Voor de haarband haakte ik lossen tot de ketting net rond het hoofd paste en haakte dan nog 2 lossen extra om te keren. Daarna 1 vaste in de 2de losse vanaf de haaknaald en vasten haken tot het einde van de ketting. Afhechten en de uiteinden aan elkaar naaien. De strik op de haarband naaien. Haarband op het hoofd plaatsen en met stikzijde en stiksteek vastnaaien op het hoofd.
 Momenteel ben ik nog even druk bezig met een bestelling die niet zo goed vooruit gaat (ben een knuffelbeest aan het breien op vier naalden). Maar daarna weer op naar een nieuw project of misschien wel twee... Heb namelijk enkele bollen Fenna garen kunnen scoren, heb nog een weekje vakantie en heb er helemaal zin in!!
 
Oh ja, nog even een leuke foto van een uitstapje met vriendinnen naar zee. Niet helemaal goed gelukt maar toch...
 

5 opmerkingen:

 1. Ik vind ze allebei super leuk! Gefeliciteerd met dit fijne nieuws :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie knuffeldoekjes, gefeliciteerd met je aan komend neefje of nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik kwam u profile tegen via andere blogger...ik lees graag en zal zeker meer gaan bezoeken....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De knuffeldoekjes zien er super uit! Zo lief. Ik ga de link naar je patroon zeker opslaan, want als geboortecadeautje wil ik ook eens zo'n knuffeldoekje proberen te haken. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat tante het knuffeldoekje is heel mooi groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen