donderdag 6 augustus 2015

Een bloemendeken met een speciale betekenis

Voor mijn gevoel is het super lang geleden dat ik hier nog iets geplaatst heb. We hebben dan ook pittige tijden achter de rug. Een tijd waarin we afscheid moesten nemen van mijn schoonmoeder. Nog geen jaar na de diagnose van een klein gezwel in de longen, heeft ze op 60 jarige leeftijd de ongelijke strijd verloren.  
  
 
 
Tijdens het monotone werkje van het ineenzetten van de granny's, dwaalden mijn gedachten regelmatig af. Het is voor mij dan ook een speciale deken geworden. Daarom heb ik ervoor gekozen om een klein bedeltje in de vorm van een vlinder aan de deken vast te maken. Op de urne, die schoonmoeder zelf maakte zit ook een vlinder. Het is dus een kleine knipoog naar haar.
Volgens mij voelen Jo en Femke ook aan dat deze deken veel betekenis heeft, want ze zijn er helemaal weg van. Zelfs toen hij nog niet af was deed hij al dienst...
En toen hij af was waren ze super blij.
 
Het gratis patroon voor de puff stitch flower granny square kan je hier terugvinden op het blog van Mille Makes. Om de granny's aaneen te haken gebruikte ik de flat stitch join. Onderaan deze pagina van Craftpassion vind je een duidelijke tutorial.
 
 
 
 
 
 
 

3 opmerkingen:

 1. Ojee, gecondoleerd met het verlies van jullie moeder en oma. De deken is heel mooi geworden, wat een werk heb je er aan gehad. Maar het resultaat is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Innige deelneming Daisy en heel veel sterkte in deze moeilijke periode. Het is een prachtig deken geworden.

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gecondoleerd. Wat verdrietig dat jouw schoonmoeder door deze nare ziekte zo jong is overleden. Mooie deken met een geweldige herinnering aan oma/schoonmoeder. Het vlindertje maakt de deken echt speciaal.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen