vrijdag 20 juni 2014

Cadeautjes voor de juf deel 2: Een nieuwe trui voor Jules!

Klaspop Jules heeft dit jaar weer heel wat doorstaan. Hij mocht bij alle kleuters blijven logeren en kwam daar helaas niet zonder kleerscheuren uit. De kraag van zijn trui werd al verschillende keren opnieuw aan elkaar genaaid. Dit gebeurde niet altijd even vakkundig, hoog tijd dus om Jules een mooie, nieuwe trui te bezorgen.
 
 
 
Het breipatroon deel ik graag met jullie!

Benodigdheden
- Oranje breigaren, 1 bolletje
- Naalden nr. 2,5
- Stopnaald
 
Gebruikte steken
- Boordsteek = afwisselend 1 steek recht, 1 steek averecht breien
- Tricot = 1 naald rechts, 1 naald links
 
Proeflapje
Een vierkantje van 10 cm tricot met naald nr. 2,5 = 22 steken en 40 naalden.
 
Tip
Bij het minderen is het aan te raden om de voorlaatste steken samen te breien. Dan kan je de delen straks gemakkelijker aan elkaar naaien.
 
Werkwijze
- Voorpand: Zet 54 steken op en brei boordsteek tot 2,5 cm hoogte. Brei verder in tricot tot het werk 7 cm hoog is. Voor de raglan aan beide zijden 1 steek minderen. Brei 5 naalden tricot, minder in de volgende naald aan beide zijden 1 steek. *Brei 3 naalden tricot, minder in de volgende naald aan beide zijden 1 steek**. Herhaal nog 2 keer van * tot **. Brei nog 3 naalden tricot en hecht af.
- Rugpand: Idem als voorpand.
- Mouwen: Zet 37 steken op en brei boordsteek tot 2,5 cm hoogte. Brei verder in tricot tot het werk 7 cm hoog is. Voor de raglan aan beide zijden 1 steek minderen. Brei 5 naalden tricot, minder in de volgende naald aan beide zijden 1 steek. *Brei 3 naalden tricot, minder in de volgende naald aan beide zijden 1 steek**. Herhaal nog 4 keer van * tot **. Brei nog 3 naalden tricot en hecht af. Herhaal alles nog een keer voor de tweede mouw.
- Kraag: Zet 86 steken op en brei boordsteek tot 5 cm hoogte. Hecht alle steken af.
 
Afwerking
Naai het raglangedeelte van het voorpand en de mouwen aan elkaar. Begin met aaneen naaien bij de hals en naai vast tot aan de eerste mindering van het voorpand. Doe hetzelfde bij het rugpand. Sluit de mouwen en de zijnaden. Speld de kraag rondom goed vast en naai aaneen met de matrassteek of eventueel met de naaimachine.
 
Nota:
Moest er een fout in het patroon staan dan hoor ik dit graag.
 
Copyright 2014 Molemiekeshobby.
Alle rechten zijn aan http://molemiekeshobby.blogspot.be voorbehouden.
Het patroon is voor eigen gebruik en mag niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden! Ook publicatie van dit patroon op internet of elders mag niet. Natuurlijk mag je wel teruglinken naar mijn blog. Als je zelf een trui voor Jules maakt en op internet zet zou het heel fijn zijn als je de link van het patroon erbij plaatst. 
 
Heel veel plezier ermee!
 
 

5 opmerkingen:

 1. daar zal hij toch blij mee zijn met zo'n mooie nieuwe trui , hij kan dan weer netjes tevoorschijn komen op school .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net als echte kinderen slijten de kleren van Jules. Logisch al veel kinderen actief met hem spelen. Mooi dat je hem een nieuwe trui hebt gegeven. Bedankt voor het patroon.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, Jules zit er weer helemaal netjes bij! Moet je hem eens trots zien glunderen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De juf zal wel blij geweest zijn met die nieuwe trui voor Jules groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 5. iemand een patroon om jules te breien of om zelf te maken ??

  BeantwoordenVerwijderen