dinsdag 25 november 2014

Fenna col

Drie bolletjes fenna wol, haaknaald nr. 4, vier avondjes haken en dit patroon van Sally’s Backyard. Meer was er niet nodig om deze super leuke col te maken. Deze ga ik zeker vaak dragen! De kleurtjes vind ik helemaal geweldig.

Om een mooi strepenpatroon te bekomen begon ik met een iets langere lossen ketting van ongeveer 75 lossen. De uiteinden heb ik met vasten aan elkaar gehaakt maar als je meer bolletjes garen hebt kan je met dit patroon ook een prachtige sjaal maken.

vrijdag 21 november 2014

Elise sjaal

Een hele tijd terug heeft schoonma thuis eens flink opgeruimd en al het garen dat ze niet meer nodig had aan mij gegeven.
 
Er zaten toen ook een zestal bolletjes mooi gemĂȘleerd lintjesgaren in de zak. Daarvan heb ik nu deze Elise sjaal gehaakt. Helaas zat er niet zoveel looplengte op de bolletjes. Maar dankzij een leuk knoopje blijft hij toch goed zitten.
 
En de kleur past perfect bij mijn (nep)leren jas!
Ondertussen ben ik alweer druk bezig met de volgende sjaal want, na lang zoeken heb ik eindelijk een leuk patroon gevonden voor het Fenna garen. Binnenkort meer hierover...