zondag 19 juli 2009

Popjes

Van de 9 verwaarloosde poppen hebben er nu al 3 kleertjes. De Bratz pop heeft een galakleed gekregen. Het effect met het fantasiegaren rond de nek vind ik best wel leuk geworden. Het was eigenlijk gewoon een noodoplossing omdat ik met het rode garen net niet toe kwam. Het andere popje is maar 11 cm groot. Het rokje is gehaakt, gewoon een probeerseltje dat redelijk goed gelukt was. Een gehaakt topje was me wat te moeilijk dus heb ik het maar gewoon gebreid.

Wat ik met de poppen ga doen weet ik nog niet. Waarschijnlijk cadeau doen of gewoon terugbrengen van waar ze komen: de kringwinkel. Misschien dat ze de poppen dan sneller verkopen. We zien nog wel.




zondag 12 juli 2009

Laat de winter maar komen!

Maar ... niet voordat we een prachtige zomer hebben gehad natuurlijk.
Eindelijk heb ik de sjaal afgewerkt die al een hele tijd als kastvulsel diende. Omdat de sjaal zo nogal saai was heb ik er 2 bloemen bij gebreid en de kern van de bloem opgevrolijkt met pareltjes.


Op nu naar het volgende onafgewerkte project. Normaal zou dat de Leeuw moeten worden want die zit al lang weggestopt. Alleen even de moed vinden om het hoofd in elkaar te zetten en dan komt dat ook wel weer goed.

donderdag 2 juli 2009

Weer nieuwe aankopen

Deze kon ik gewoon niet laten liggen. Twee voor de prijs van één. Naar het boekje knuffels was ik al een tijdje op zoek en dan vooral omdat ik graag de beer van op de kaft wil maken. Het boekje babybreiwerk is natuurlijk mooi meegenomen om cadeautjes voor zwangere vriendinnen te breien.

Ook nog een bolletje sokkenwol voor een nieuw paar sokken straks.


En dan heb ik nog de meest schattige patroontjes van twee konijntjes gekregen. Dus breien maar!

Eerste sok is af!

Na een eerste poging met gekleurd garen ben ik toch maar voor een iets minder opzichtig kleurtje gegaan. Jawel hoor, sokken gebreid met noorse wol. Het is nog niet warm genoeg zullen jullie misschien denken maar ik vond het jammer om het mooie gekleurde garen te gebruiken omdat het zo druk werd met de boordsteek. Deze bolletjes noorse wol lagen nog mooi in de bananendoos die ik voor een klein prijsje had gekocht en mocht het resultaat niet zo mooi zijn dan is het nog niet zo erg dacht ik.

Samen met mijn mama heb ik de sok gebreid. Mama een grijs paar en ik gespikkelde. Het was best gezellig samen buiten breien.


















Dus bij deze bedankt mama voor de hulp!

En die sok die ging goed vooruit. Even sukkelen met de hiel en heel hard aan mijn breiwerkje gesleurd. Volgens mama heb ik wel een héél stevige hiel gebreid haha.

Het laatste gedeelte van de sok ging toen wel heel snel want natuurlijk was ik benieuwd naar het eindresultaat. Ik moet natuurlijk nog veel leren i.v.m. sokken breien maar de eerste sok vind ik toch al behoorlijk geslaagd. Op naar sok nummer twee nu maar.